Ενεργειακές Λύσεις
Αντλίες Θερμότητας


Για να δείτε τα χαρακτηριστικά και τις τιμές όλων των οίκων αντλιών θερμότητας που συνεργαζόμαστε, επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Πατήστε ΕΔΩ

http://www.reneshop.gr/

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της RENEVOL, μπορείτε να βρείτε λύσεις Θέρμανσης - Ψύξης - Εξοικονόμησης ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας και προϊόντα που είναι επιλέξιμα από το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ'οίκον. Επιπροσθέτως εάν είστε μηχανικός μπορείτε πραγματοποιήσετε εγγραφή και να παραλάβετε κωδικό συνεργάτη με  επιπλέον έκπτωσης

Η RENEVOL σεβόμενη πάνω από όλα τους πελάτες της αλλά και το προφίλ της στην αγορά, θέτει από την αρχή σε σωστή βάση την όλη διαδικασία μελέτης και εγκατάστασης της αντλίας θερμότητας, και ταυτόχρονα μπορεί να καθοδηγήσει τους πελάτες της στην εξεύρεση της καλύτερης τεχνικοοικονομικά λύσης σε ότι αφορά την προμήθεια του απαιτούμενου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Οι αντλίες θερμότητας (ΑΘ) είναι θερμικές μηχανές οι οποίες λειτουργούν με βάση τη μεταφορά ή την άντληση θερμότητας από ένα απομονωμένο σύστημα σε ένα άλλο. Σημαντικό χαρακτηριστικό τους είναι η δυνατότητα λειτουργίας τόσο για την παραγωγή θέρμανσης όσο και ψύξης.

Ο λόγος που η θέρμανση με χρήση αντλιών θερμότητας είναι σημαντικά οικονομικότερος από τη συμβατική θέρμανση με καύση οφείλεται στην άντληση θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον.

Λειτουργία θέρμανσης ( χειμώνας ) : Η αντλία θερμότητας «αντλεί» θερμότητα από εξωτερική πηγή θερμότητας (αέρας / έδαφος) και την προσάγει στο εσωτερικό του κτιρίου. Όσο μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία της εξωτερικής πηγής θερμότητας τόσο μεγαλύτερη είναι η απόδοση της αντλίας θερμότητας.

Λειτουργία ψύξης ( καλοκαίρι ) : Η αντλία θερμότητας «αντλεί» θερμότητα από το εσωτερικό του κτιρίου και την απορρίπτει σε εξωτερική "δεξαμενή" θερμότητας (αέρας / έδαφος). Όσο μικρότερη είναι η θερμοκρασία της εξωτερικής δεξαμενής θερμότητας τόσο μεγαλύτερη είναι η απόδοση της αντλίας θερμότητας.

Όταν συγκεντρώσετε θερμότητα με τη βοήθεια της αντλίας θερμότητας αέρα/νερού μπορείτε να τροφοδοτήσετε το ενδοδαπέδιο σύστημα, τα θερμαντικά σώματα και το ζεστό νερό χρήσης του σπιτιού σας. Η ίδια αντλία θερμότητας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μονάδα κλιματισμού για να δροσίσει το σπίτι σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η χώρα μας βρίσκεται σε μια γεωγραφική περιοχή όπου η θέρμανση μέσω της άντλησης θερμότητας μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες θέρμανσης σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα οι αντλίες θερμότητας αέρος νερού είναι 40% πιο οικονομικές στην λειτουργία τους έναντι της χρήσης λέβητα πετρελαίου και από 20~25% πιο οικονομικές στην λειτουργία τους έναντι της χρήσης λέβητα φυσικού αερίου.

Η αρχή λειτουργίας της αντλίας θερμότητας είναι πολύ απλή. Ο ήλιος θερμαίνει τον αέρα του περιβάλλοντος, του οποίου την ενέργεια η αντλία θερμότητας μετατρέπει σε θέρμανση. Η μετατροπή αυτή για να επιτευχθεί απαιτεί την κατανάλωση μικρού μόνο ποσού ηλεκτρικής ενέργειας. Δηλαδή καταναλώνοντας 1kW ηλεκτρικής ενέργειας, παράγονται έως 4kW χρηστικής ενέργειας, για θέρμανση ή δροσισμό. Αυτό σημαίνει ότι επιτυγχάνεται η οικονομικότερη λειτουργία σε σχέση με όλα τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης                    3 kWh Δωρεάν ενέργεια από το περιβάλλον
          +        1 kWh Ηλεκτρική ενέργεια                        
          =         4 kWh Αποδιδόμενη θερμική ενέργειαΤα πλεονεκτήματα της αντλία θερμότητας : 
 • Δεν ρυπαίνει την τοπική ατμόσφαιρα με καυσαέρια
 • Παρέχει ασφάλεια
 • Εξοικονομεί χώρο (λεβητοστασίου, καμινάδας, δεξαμενής) & χρόνο παραλαβής καυσίμου
 • Απεξάρτηση από τροφοδοσία καυσίμου
 • Σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση, μειώνετε το κόστος θέρμανσης σας μέχρι 65%
 • Με την ίδια εγκατάσταση μπορεί να επιτευχθεί ψύξη το καλοκαίρι
 • Λειτουργία σε ακραίες θερμοκρασίες : από -10°C / +40 °C
 • Απλή τοποθέτηση

Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να συνδυασθούν με διάφορα συστήματα απόδοσης θέρμανσης και ψύξης όπως :

Για θέρμανση :
 • Θερμαντικά σώματα (τύπου panel, φέτες, σωληνωτά)
 • Κλιματιστικές μονάδες νερού fan coils
 • Ενδοδαπέδια

Για δροσισμό :
 • Κλιματιστικές μονάδες νερού fan coils
 • Ενδοδαπέδια

Η ενδοδαπέδια είναι ο ιδανικότερος συνδυασμός για την αντλία θερμότητας διότι είναι το σύστημα με τη χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας άρα και την μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση, εκμεταλλεύεται και τη θέρμανση αλλά και το δροσισμό που προσφέρει η αντλία θερμότητας και προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα καθώς και υψηλό επίπεδο άνεσης.