Ενεργειακές Λύσεις
Ενδοδαπέδια ΘέρμανσηΗ ενδοδαπέδια θέρμανση λειτουργεί στην Ευρώπη τα τελευταία 50 έτη ενώ στην Ελλάδα οι πρώτες εγκαταστάσεις έχουν διανύσει 25 έτη ζωής. Στην πραγματικότητα, η ενδοδαπέδια θέρμανση αποτελεί ένα διαφορετικό είδος απόδοσης θερμότητας στον χώρο από αυτό που μπορεί να χρησιμοποιείτε ήδη.

Η λειτουργία της ενδοδαπέδιας θέρμανσης στηρίζεται στην προσαγωγή ζεστού νερού χαμηλής θερμοκρασίας σε σωλήνες που διατρέχουν το δάπεδο. Η ενδοδαπέδια θέρμανση λειτουργεί σήμερα με νερό θερμοκρασίας από 30 - 45
°C   που κυκλοφορεί σε σωλήνες εγκιβωτισμένους στο δάπεδο.

Το ζεστό νερό μεταφέρει θερμότητα στο θερμομπετόν που περιβάλει τους σωλήνες και στη συνέχεια το δάπεδο ακτινοβολεί θερμότητα.

Η χρήση του δαπέδου σαν θερμαντικό σώμα είναι το χαρακτηριστικό που προσδίδει στην θέρμανση δαπέδου την πλειοψηφία των πλεονεκτημάτων που εμφανίζει :
  • Άνετη και ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας στο χώρο (μοναδική επιλογή για χώρους μεγάλου ύψους)
  • Χαμηλό λειτουργικό κόστος
Εξαιτίας της ομοιόμορφης κατανομής της θερμότητας, των μηδενικών απωλειών του δαπέδου και της σωστής διαστρωμάτωσης της θερμοκρασίας κατά ύψος, έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε συνθήκες άνεσης με την θερμοκρασία χώρου χαμηλότερη τουλάχιστον κατά 2°C.

Σε συνδυασμό με την χαμηλότερη θερμοκρασία προσαγωγής επιτυγχάνουμε λιγότερες ώρες λειτουργίας του λέβητα, επομένως και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Η οριζόντια και έμμεση θέρμανση του χώρου, λόγω ακτινοβολίας θερμότητας, έχει σαν συνέπεια την επίτευξη της ιδανικής κατανομής της θερμοκρασίας για το ανθρώπινο σώμα (ζεστά πόδια-κρύο κεφάλι).