Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών ΣυστημάτωνΦ/Β Μετατροπείς - InvertersSMA

Η SMA ιδρύθηκε το 1981 στη Γερμανία και δικαιωματικά αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία φωτοβολταϊκών μετατροπέων και συστημάτων επιτήρησης φωτοβολταϊκών συστημάτων. Η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να παρέχει τον κατάλληλο μετατροπέα για κάθε ανάγκη: είτε πρόκειται για διασυνδεδεμένα, είτε για αυτόνομα και εφεδρικά φωτοβολταϊκά συστήματα. 

Ο μετατροπέας είναι τεχνολογικά το πιο σημαντικό στοιχείο οποιουδήποτε φωτοβολταϊκού συστήματος αφού αναλαμβάνει τη μετατροπή του συνεχούς ηλιακού ρεύματος σε εναλλασσόμενο, συμβατό με το δίκτυο. Ο ρόλος του μετατροπέα όμως δεν σταματά εδώ. Ο μετατροπέας αποτελεί ένα εξαιρετικά ευφυές σύστημα διαχείρισης που ελέγχει, επιτηρεί και ρυθμίζει τη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση με σύγχρονα συστήματα επικοινωνίας και επιπλέον αναλαμβάνει και τη διαχείριση του δικτύου. Οι μετατροπείς ηλιακής ενέργειας της 
SMA χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα υψηλό βαθμό απόδοσης που φτάνει το 99%, εξασφαλίζοντας συνεπώς την αυξημένη παραγωγή ρεύματος. Το πολυβραβευμένο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της SMA, περιλαμβάνει μετατροπείς για φωτοβολταϊκά συστήματα μεγάλης και μικρής κλίμακας καθώς και για αυτόνομες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις. 

Οι εξαιρετικά ευέλικτες εγκαταστάσεις παραγωγής φωτοβολταϊκών μετατροπέων στη Γερμανία και στη Βόρεια Αμερική έχουν ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 11,5 GW. 
Ο Όμιλος 
SMA, με έδρα στο Niestetal της Γερμανίας, δραστηριοποιείται σε δεκαεννέα χώρες, σε τέσσερις ηπείρους και απασχολεί περισσότερους από 5.300 εργαζομένους.

SMASMAKOSTAL

Ο επιχειρηματικός όμιλος KOSTAL εδρεύει στη Γερμανία με 11.000 εργαζόμενους και ειδικεύεται στους τομείς ηλεκτρικών συστημάτων αυτοκινήτων, ηλεκτρικών συστημάτων για τη βιομηχανία, συστημάτων επαφής και τεχνολογίας ελέγχου. Οι αντιστροφείς της KOSTAL είναι οι πλέον λειτουργικοί και αξιόπιστοι ως προς τη συμβατότητα με το δίκτυο, την ικανότητα παραγωγής και την ασφάλεια. Η οικογένεια αντιστροφέων του οίκου KOSTAL καλύπτει όλο το φάσμα ισχύος έως 10kW (2,8-10kW) γεγονός που τους καθιστά ιδανικούς για χρήση σε οικιακά συστήματα.
 • Έως 3 ανεξάρτητους MPP trackers (ανιχνευτές σημείου μέγιστης απόδοσης), που εν μέρει λειτουργούν παράλληλα, παρέχοντας μεγάλη ευελιξία στην εγκατάσταση
 • Υψηλό βαθμό αξιοπιστίας
 • Βαθμό απόδοσης έως 96%
 • Ενσωματωμένο σύστημα επικοινωνίας
 • Χαμηλές απώλειες ισχύος
 • Άριστη ποιότητα υλικών
 • Κατασκευή χωρίς μόλυβδο σύμφωνα με την οδηγία EE RoHS
 • Ευκολία στη συναρμολόγηση
 • Διεθνή πιστοποιητικά
 • Άριστη Γερμανική τεχνολογία ηλεκτρονικών ισχύος
Επιπλέον οι αντιστροφείς KOSTAL πληρούν τις παρακάτω προδιαγραφές :
 • Εναρμονίζονται απόλυτα με τις απαιτήσεις της ΔΕΗ / ΔΕΣΜΗΕ σχετικά με τη σύνδεση του φωτοβολταϊκού σταθμού στο δίκτυο.
 • Διαθέτουν αυτόματο σύστημα αποσύνδεσης (anti-islanding) σε περίπτωση απώλειας του δικτύου.
 • Διαθέτουν σύστημα ENS για παρακολούθηση των 3 φάσεων.
 • Η κλάση προστασίας είναι IP55 κατάλληλη για εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο.
Οι αντιστροφείς διαθέτουν "Declaration of conformity CE" και κατασκευάζονται στη Γερμανία. Δυνατότητα επέκτασης εγγύησης στα 10 έτη. Power One

Η Power-one εδρεύει στο Camarillo της California και για περισσότερα από 30 χρόνια είναι γνωστή για τα καινοτόμα προϊόντα της με κύριο χαρακτηριστικό τις εξαιρετικές αποδόσεις ισχύος. Η εταιρεία κατατάσσεται δεύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφορικά με πωλήσεις μετατροπέων ρεύματος και απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Όλοι οι Inverters διαθέτουν ενσωματωμένη διασύνδεση PS-485 & πιστοποίηση IP65.

Μετατροπείς διασυνδεδεμένων και αυτόνομων δικτύων με και χωρίς μετασχηματιστές με πλεονεκτήματα όπως :
 • Διπλή είσοδος για επεξεργασία δύο στοιχειοσειρών με ανεξάρτητο MPPT.
 • Υψηλής ταχύτητας και ακρίβειας αλγόριθμο MPPT για παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο ισχύος και συγκομιδής ενέργειας.
 • Υψηλή απόδοση - έως και 97,3%.
 • Το μεγάλο εύρος τάσης εισόδου τον καθιστά κατάλληλο για εγκαταστάσεις χαμηλής ισχύος με μειωμένο μέγεθος στοιχειοσειράς.
 • Η υψηλής συχνότητας απομονωμένη τοπολογία επιτρέπει στη μονάδα αυτή να είναι ελαφριά και μικρή σε μέγεθος για εύκολη μεταφορά και εγκατάσταση.
 • Χωρίς ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές, που ισοδυναμεί με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του προϊόντος.
 • 5ετή εγγύηση για τους Μονοφασικούς, 10ετή εγγύηση για τους Τριφασικούς, με δυνατότητα αναβάθμισης.

Power One Aurora


Power One Aurora


Solar Edge

Οι αντιστροφείς Solaredge μαζί με τις ειδικές συσκευές βελτιστοποίησης (Optimizer Monitoring) της SOLAREDGE (Power Box – Add on) που τοποθετούνται πίσω από κάθε φωτοβολταϊκό πλαίσιο αποτελούν εγγύηση τόσο για την απόδοση όσο και για την ομαλή λειτουργία του φωτοβολταϊκού σταθμού. 
Οι αντιστροφείς λόγω της πρωτοποριακής σχεδίασής τους, επιτρέπουν την αύξηση της απόδοσης σε περιπτώσεις σκιάσεων και τη μείωση του κόστους των καλωδίων σύνδεσης σε ποσοστό μέχρι και 20%.
Οι μονοφασικοί αντιστροφείς Solaredge διαθέτουν σειρά πλεονεκτημάτων που τους καθιστά την πιο αξιόπιστη και επικερδή λύση με τους οποίους επιτυγχάνεται αύξηση της απόδοσης του φωτοβολταϊκού πάρκου από 5 έως 25%. 

Οι αντιστροφείς Solaredge : 
 • είναι κατάλληλοι για διαφορετικού μεγέθους στοιχειοσειρές (strings) 
 • είναι κατάλληλοι για πλαίσια διαφορετικής ισχύος 
 • είναι κατάλληλοι για πλαίσια διαφορετικών τεχνολογιών 
 • παρέχουν προστασία σε περίπτωση ηλεκτρικών τόξων διακόπτοντας την λειτουργία τους 
Οι αντιστροφείς Solaredge πληρούν επιπλέον τις παρακάτω προδιαγραφές : 
 • Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΔΕΗ/ΔΕΣΜΗΕ σχετικά με τη σύνδεση του φωτοβολταϊκού σταθμού στο δίκτυο 
 • Διαθέτουν αυτόματο σύστημα αποσύνδεσης από το δίκτυο σε περίπτωση διακοπής του δικτύου λόγω βλάβης ή συντήρησης (anti- islanding) 
 • Η κλάση προστασίας (των συγκεκριμένων τύπων αντιστροφέων) είναι IΡ65 κατάλληλη για εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο
 • Οι συσκευές είναι αµέσου διεγέρσεως από το δίκτυο, µε µέγιστο βαθµό απόδοσης έως και 97,6%.
Για το συγκεκριμένο έργο επιλέχθηκαν 10 Inverters ισχύος 10kW. 
Δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης για όλους τους τύπους inverter της Solarerdge στα 20 έτη.

Solar Edge
Solar Edge
Solar Max

Η Sputnik Engineering AG είναι μία ελβετική εταιρεία από τις κορυφαίες κατασκευάστριες στον κόσμο διασυνδεδεμένα ηλιακών μετατροπέων. Σύμφωνα με το όνομα SolarMax η εταιρεία αναπτύσσει, παράγει πωλεί μετατροπείς για κάθε εγκατάσταση - από φωτοβολταϊκά συστήματα σε μονοκατοικίες των οποίων η παραγωγή σε κιλοβατ είναι μέτρια, έως μονάδων παραγωγής ηλιακής ενέργειας η παραγωγή των οποίων μετριέται σε μεγαβάτ. Ο μετατροπέας είναι ένα βασικό στοιχείο των ηλιακών εγκαταστάσεων, μετατρέποντας το παραγόμενο συνεχές ρεύμα σε δίκτυο συμβατό με εναλλασσόμενο ρεύμα. Ανώτερη απόδοση και μεγάλη διάρκεια ζωής είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των προϊόντων SolarMax, των οποίων η τεχνολογία είναι πάντα εξέλιξη της τεχνολογίας, λόγω της αξιόπιστης ελβετική ποιότητα τους. Το 2010 η παραγωγική της δυνατότητα ήταν στα 610 MWp μετατροπείς.

Κάθε αντιστροφέας
SolarMax μετά από την κατασκευή του ελέγχεται εξονυχιστικά, μεταξύ άλλων με ένα πολύωρο τεστ υπό πλήρες φορτίο. Έτσι μπορούμε να εγγυηθούμε, ότι κάθε συσκευή ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ελβετικής ποιότητας.
Εσεις αποφασίζετε, αν επιθυμείτε να ασφαλίσετε τις επενδύσεις σας με διευρυμένες παροχές εγγύησης. Αυτές μπορούν να παραταθούν ανάλογα με το προϊόν σε μια συνολική διάρκεια εγγύησης 25 ετών. Με τις επιλογές „Limited“ και „Full“ μπορείτε να ορίσετε το εύρος των υπηρεσιών. Με το MaxControl εξασφαλίζεστε για έως και 25 χρόνια σε ό,τι αφορά στον κεντρικό αντιστροφέα.

Solar Max
Solar Max