Φυτεμένα Δώματα - ΤαρατσόκηποιΣας παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις εκμετάλλευσης δωμάτων, για την δημιουργία του δικού σας φυτεμένου δώματος εντατικού – ημιεντατικού – εκτατικού τύπου.

Συνεργαζόμαστε με τους μεγαλύτερους οίκους παροχής εξοπλισμού, και οι έμπειροι Γεωπόνοι και Βιοτεχνολόγοι μας, εκπονούν για εσάς την μελέτη εφαρμογής φυτεμένου δώματος λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους. (Αρδευτικό, μόνωση, συντήρηση) 

Ένα φυτεμένο δώμα βοηθάει στην εξοικονόμηση ενέργειας στο κτήριο. Η εξοικονόμηση ενέργειας οφείλεται στα παρακάτω επιμέρους φαινόμενα, τα οποία δρουν συνδυαστικά:

Τα φυτά με το φύλλωμά τους παρέχουν σκιασμό στην επιφάνεια του δώματος και εξασφαλίζουν με τον τρόπο αυτό τη μειωμένη θερμική επιβάρυνση του κτηρίου και διατηρούν σχετικά σταθερή τη θερμοκρασία της επιφάνειας του δώματος στη διάρκεια του έτους.

Η θερμοχωρητικότητα του φυτεμένου δώματος είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με αυτήν ενός συμβατικού δώματος, εξαιτίας της μεγάλης θερμικής μάζας των κηπευτικών στρώσεων και του γεγονότος ότι εντός αυτών παρατηρείται ένα στρώμα ακίνητου αέρα.

 Το φυτεμένο δώμα λειτουργεί λοιπόν ως μια επιπλέον θερμομονωτική στρώση, ελαττώνοντας τα απαιτούμενα ψυκτικά ή θερμικά φορτία το καλοκαίρι και το χειμώνα αντίστοιχα. Επιπρόσθετα, στο φυτεμένο δώμα αξιοποιείται και το φαινόμενο της  εξάτμισης για την παραγωγή ψύξης καθώς και της συμπύκνωσης υδρατμών  με παραγωγή θερμότητας. Με τη διαδικασία αυτή («εξατμισοδιαπνοή»), τα  φυτά προσφέρουν ψυκτικά ή θερμικά φορτία, τα οποία με τη σειρά τους  παρέχουν δροσισμό ή θέρμανση το καλοκαίρι και το χειμώνα


Με την εγκατάσταση φυτεμένου δώματος :

  • Μειώνετε κατά ποσοστό άνω του 7%, τα ψυκτικά και θερμικά σας φορτία, εξοικονομώντας χρήματα από τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό. 
  • Βελτιώνετε το μικρο κλίμα της περιοχής σας.
  • Αναβαθμίζεται αισθητικά την οικία σας.
  • Έχετε την δυνατότητα να παράγετε, τα δικά σας καλλωπιστικά φυτά είτε λαχανικά προς βρώση, χωρίς φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα