Θέρμανση Pellet


Το κόστος του πετρελαίου έχει πάρει την ανιούσα και ο χειμώνας αποδεικνύεται τραχύς, το φυσικό αέριο δεν δείχνει ικανό να ανακόψει τα αυξανόμενα κόστη θερμικών αναγκών.

Ανεξαρτητοποιηθείτε από τις αλλαγές της τιμής του πετρελαίου, και χρησιμοποιήστε για την θέρμανση σας σόμπες και λέβητες στερεών βιοκαυσίμων.

Η λύση ονομάζεται pellet, μια μορφή βιομάζας αποτελούμενη ουσιαστικά από ξύλο, απαλλαγμένο από κάθε υγρασία, το οποίο μέσω καύσης σε ειδικούς λέβητες ή σόμπες αξιοποιείται για κάλυψη θερμικών αναγκών.

Τα pellet είναι συσσωματώματα βιομάζας , κυλινδρικού σχήματος και διατομής 6-8 mm. Χρησιμοποιούνται ως καύσιμο στην οικιακή ή και βιομηχανική θέρμανση εδώ και πολλά χρόνια σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Το pellet είναι μια εναλλακτική λύση για το πρόβλημα της θέρμανσης. Το pellet προσφέρει οικονομία σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για θέρμανση, όπως το πετρέλαιο.

Τα pellet μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν οικονομικό καύσιμο για θέρμανση σε μια σειρά από συσκευές όπως :
  • Αερόθερμες σόμπες pellet : καίνε αυτόματα το pellet που έχουν στην δεξαμενή τους και ζεσταίνουν των χώρο προφέροντας την θαλπωρή της φλόγας
  • Σόμπες pellet : ενώνονται με το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού σας και με τα καλοριφέρ σας και μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σας σαν μια σόμπα
  • Λέβητες pellet : χρησιμοποιούν όλη την εγκατάσταση του λέβητα πετρελαίου ή αερίου, προσφέροντας σας την ίδια θερμική απολαβή
  • Τζάκια pellet : μπορούν να χρησιμοποιήσουν pellet ξύλου είτε καυσόξυλα, και μπορούν να συνδεθούν με το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού σας, παρέχοντας σας την δυνατότητα μίας αξιόπιστης και αυτοματοποιημένης λειτουργίας.

Παράδειγμα χρήσης pellet ( Ενδεικτικές τιμές Αθήνα 2012 )
1 λίτρο πετρελαίου αντιστοιχεί με 2 kg Pellet

Κόστος για θέρμανση με χρήση πετρελαίου :
2.000 lt x 1,40 €/lt = 2.800 €

Κόστος για θέρμανση με χρήση pellet :
4.000 kg x 0,30 €/lt = 1.200 €

Ετήσιο κέρδος: 2.800€ - 1.200€ = 1.600€
57,14% εξοικονόμηση χρημάτων