Ενεργειακές Λύσεις
Υπέρυθρη Θέρμανση Etherma


LAVA GLASS 

Υπέρυθρη Θέρμανση - Εξοικονόμηση & Υγεία

Ενεργειακή απόδοση, Αισθητική σε συνδυασμό με την Οικονομία αποτελούν τους πλέον σημαντικούς παράγοντες επιλογής, για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Η σειρά θερμαντικών σωμάτων LAVA GLASS, ικανοποιεί με ιδανικό τρόπο τα πιο πάνω κριτήρια. Τα θερμαντικά σώματα είναι διαθέσιμα σε πέντε κύρια χρώματα και μπορούν να ενσωματωθούν αρμονικά στην αρχιτεκτονική κάθε δωματίου.

Η υπέρυθρη ακτινοβολία δημιουργείται από ειδικής επεξεργασίας υλικό, με αποτέλεσμα να μην παράγεται μαγνητικό πεδίο. Τα συμβατικά θερμαντικά σώματα, θερμαίνουν μόνο τον αέρα, σε αντίθεση με τα σώματα LAVA GLASS τα οποία θερμαίνουν τα αντικείμενα στον χώρο. Με αυτό τον τρόπο δεν γίνεται απλά οικονομία στα έξοδα θέρμανσης, αλλά δημιουργείται ένα άνετο και υγιές περιβάλλον στον χώρο διαβίωσης.Εφαρμογές σειράς LAVA GLASS

1. Σε ενεργειακά - καλά μονωμένες κατοικίες, μπορεί να αποτελέσει την κύρια μορφή θέρμανσης.

2. Συμπληρωματική θέρμανση σε ήδη θερμαινόμενους χώρους, όπως
 • Λουτρό & γενικοί χώροι υγιεινής & ευεξίας
 • Υπνοδωμάτιο, καθιστικό
3. Τοπική συμπληρωματική θέρμανση (τοποθέτηση στο ταβάνι)
 • Χώροι εργασίας
 • Ιατρεία, Τραπέζια μασάζ ή άλλης θεραπείας
4. Σε γενική ανακαίνιση ή αντικατάσταση υπαρχόντων συστημάτων θέρμανσης, όπως π.χ. θερμοπομπών κ.α.Υπέρυθρη Ακτινοβόληση Θερμότητας

Η αποκλειστική τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί, σε συνδυασμό με την μεγάλη επιφάνεια του γυαλιού, η σειρά LAVA GLASS επιτυγχάνει υψηλή ακτινοβόληση θερμότητας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ομοιογενή θερμοκρασία δωματίου, γεγονός που το σώμα αποδέχεται με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, με ιδιαιτέρως ευεργετικά αποτελέσματα.

Ομοιογενής θερμοκρασία από την σειρά LAVA: Η πιθανή διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στην οροφή & το πάτωμα είναι το πολύ 1 βαθμός Κελσίου, οπότε ουσιαστικά το σώμα δεν αισθάνεται καμιά διαφορά θερμοκρασίας στο δωμάτιο (ύψος δωματίου 2.5 m > βλέπε διάγραμμα).

 • Καθαρός, Υγιής Αέρας 
Η ακτινοβόληση υπέρυθρης θερμότητας επιτυγχάνει την αφύγρανση του αέρα, προσφέροντας υγιή, ακίνητο αέρα & ζέστη χωρίς σκόνη. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα ιδιαιτέρως ευεργετικό περιβάλλον για άτομα με αλλεργίες & αναπνευστικές ευαισθησίες.
 • Χαμηλό κόστος λειτουργίας 
Αν μειώσουμε την θερμοκρασία δωματίου κατά μόλις 1 oC γίνεται εξοικονόμηση στα έξοδα θέρμανσης έως 6%. Εξαιτίας της ομοιόμορφης θέρμανσης του χώρου με τα σώματα LAVA η θερμοκρασία δωματίου μπορεί να μειωθεί κατά 2-4 oC οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το ύψος της εξοικονόμησης που μπορεί να επιτευχθεί.


Πλεονεκτήματα LAVA GLASS

Τα προϊόντα της σειράς LAVA αυξάνουν την ευεξία μέσα στο χώρος σας, τοποθετούνται εύκολα και έχουν πολύ χαμηλό λειτουργικό κόστος.

Εύκολη τοποθέτηση
 • LAVA είναι έτοιμα προς χρήση, χωρίς καμία επιπρόσθετη εργασία. Χρειάζεστε μόνο μία πρίζα. 
 • Δεν απαιτείται χώρος αποθήκευσης καμιάς μορφής καυσίμου. 
 • Σε περίπτωση μετακόμισης, μπορείτε πολύ εύκολα να το πάρετε μαζί σας. 
Πλήρης απουσία μαγνητικού πεδίου 
 • Η θέρμανση δημιουργείται από ειδικής επεξεργασίας υλικά, τα οποία δεν δημιουργούν κανένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο 
Αποτελεσματικά και Ευέλικτα
 • Τα σώματα LAVA GLASS προσφέρουν εύκολη διαχείριση του κόστους θέρμανσης ανάλογα με τον χώρο. 
 • Δεν υπάρχουν μηχανικά μέρη που φθείρονται, άρα δεν απαιτείται καμία επιπλέον δαπάνη συντήρησης. 
 • Η θερμοκρασία κάθε δωματίου ρυθμίζεται ξεχωριστά (πλήρης αυτονομία) 
 • Χρησιμοποιούνται σε όλους τος χώρους του σπιτιού και προσφέρουν υγιή και οικονομική θέρμανση σε όλη την οικογένεια. 


Τεχνικά στοιχεία:

 

Ø      Τάση λειτουργίας

230 V

Ø      Ισχύς

250 - 1000 Watt

Ø      Σώμα / Υλικό

Λευκό, Λευκοπράσινο, Μαύρο, Κόκκινο, Καθρέπτης, DYL

Ø      Χρώματα

Μεταλλικό περίβλημα, ηλεκτροστατική βαφή σε λευκό χρώμα

Ø      Επιφάνεια

Ειδική επίστρωση για καλύτερη διάχειση θερμότητας

Ø      Προστασία

Γυαλί ασφαλείας 6 mm

Ø      Κλάση προστασίας

II

Ø      Σύνδεση

Σούκο

Ø      Θερμοκρασία επιφάνειας

95 οC (maximum)

Ø      Πάχος

50 mm

Ø      Εύρος ρύθμισης θερμ/σίας

5 - 35 οC (ασύρματος θερμοστάτης προαιρετικά)

Ø      Τοποθέτηση

Οριζόντια, Κάθετη ή στην οροφή


Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Η σειρά θερμαντικών σωμάτων LAVA GLASS προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η έκδοση (F) είναι εξοπλισμένη με ασύρματο δέκτη ελέγχου θερμοκρασίας, ο οποίος συνδέεται με τον Κεντρικό πομπό / Ελεγκτή θερμοκρασίας LAVA Control. Ένας κεντρικός ελεγκτής θερμοκρασίας LAVA Control, μπορεί να ελέγξει έως 99 σώματα LAVA εξοπλισμένα με ασύρματο δέκτη.

Η βασική σειρά LAVA GLASS δεν περιλαμβάνει ασύρματο ελεγκτή & μπορεί να συνδεθεί με ξεχωριστό ελεγκτή θερμοκρασίας ο οποίος παραγγέλνεται ξεχωριστά.

 


*DYL - Design your LAVA: Προσωπικό - Μοναδικό 

Εκτός από τα 5 κύρια χρώματα, σας προσφέρεται η δυνατότητα να σχεδιάσετε το δικό σας, μοναδικό LAVA GLASS. Κατόπιν ζήτησης, μπορούμε να ενσωματώσουμε οποιαδήποτε φωτογραφία, εικόνα, λογότυπο ή χρώμα επιθυμείτε. Τα θερμαντικά σώματα LAVA ενσωματώνονται απόλυτα στο χώρο σας και αποτελούν μια μοναδική αισθητική προσθήκη, ένα μοναδικό έργο τέχνης. Σχεδιάστε το δικό σας σώμα LAVA και δώστε στον χώρο, το προσωπικό σας ύφος.
LAVA BATH

Ο LAVABATH σχεδιασμός με γυαλί ως συσκευής θέρμανσης αποδεικνύει την τέλεια λύση για ένα κρύο μπάνιο, για καθρέφες που γεμίζουν με ατμό και βρεγμένες πετσέτες κατά τη διάρκεια της θερμαντικής σαιζόν. 

Το LAVABATH γυάλινο καλοριφέρ μπορεί να παραγγελθεί σε όλα τα σχέδια, χρώματα και ποσότητες. Μπορείτε να πάρετε το LAVA-BATH καλοριφέρ σας με ένα έως τέσσερις πετσετοθήκες, αν θέλετε.